Heine og Annette Langberg

Syvstjernen 15

8920  Randers NV

tlf. 86 42 61 03

mobil - 29 92 66 03

 

                                                           

I 1999 anskaffede vi os Pepsi med henblik på at få en dejlig nem familiehund. Det fik vi også. Vi havde ingen ambitioner om at gå til træning eller udstilling med ham.

Som tiden gik og Pepsi voksede sig stor og flot, syntes vi nu alligevel, at vi ville prøve een udstilling. Det gik nogenlunde, men blev så enige om, at selv om Pepsi nu var blevet næsten 4 år (2003), så måtte vi hellere prøve at gå til noget lydighedstræning med ham, så han kunne bestå en brugsprøve. Det gjorde vi så og han bestod da også første gang.

Til træning fik Pepsi ros for hans villighed og gode evne til at arbejde, og vi syntes, at vi ville prøve at gå til noget mere træning. Det resulterede i, at Pepsi blev bedste hund på forårsholdet på overgangstræning og så fik vi rigtig blod på tanden.

Hvad han derudover har præsteret siden, kan læses på hans egen side - det blev jo efterhånden til en hel det. Pepsi er nu pensioneret, han rundede 12 år i 2011. Han vil stadig blive trænet og holdt i form i det omfang han gider og kan holde til det, alderen begynder jo at trykke lidt. 

Pepsi har været/er stadig en helt super labrador for os. Han er lynhurtigt til at lære nye ting og vi har lært utroligt meget med ham som "begynderhund". Vi har været ufattelig mange steder i forbindelse med prøver og skuer/udstillinger, som vi ikke anede eksisterede og vi har lært rigtig mange mennesker at kende.

Da vi begge har fuldtidsarbejde og bor i et lille villakvarter, havde vi absolut ingen intentioner om at anskaffe os hund nr. 2, meeeen i 2005 anskaffede vi os Ozzy - en helt anden type en Pepsi. Ozzy er en rigtig showdreng - smil ! Han har et super temperament og er også arbejdsvillig. Han er et rigtig pjathoved og bidrager vældigt til underholdningen i hjemmet. Han bliver også trænet og han elsker det, men hans primære "opgave" er at gå på udstilling. Han gør sig utroligt godt på udstilling og har da også høstet titlen Tysk Udstillings Champion. Ozzy er desuden blevet trænet på lydighedshold, overgangstræning og markprøvebegynder. Derudover har han snuset lidt til Rallylydighed og han har gået til klikkertræning.

Vi har stadig det mål at have nogle dejlige nemme familiehunde, men labradoren er jo født til at arbejde, så vores tid går meget med at træne begge hundene, så de bliver mentalt stimulerede og samtidig bliver holdt i form.

Kennelnavnet Mellowlines

I 2007 fik vi kennelmærke. Vi havde besluttet at ansøge om kennelmærke, ikke for at starte en kennel op, men for at blive mere synlige. Vi har ingen planer om at avle selv, da vi jo kun har hanner. Kennelnavnet er valgt med omhu, selvom det kan være svært, at vælge et, der ikke er taget i forvejen. Vi har brugt timer på at finde det helt rigtige kennelnavn, men kom endelig frem til Mellowlines, da det passer rigtig godt på både hundene og os :-)

Mellow - Mild

Mellow: Said of a person or their character: calm and relaxed with age or experience